Schrijf je nu in!

WDM™ Opleiding

 

Wouter is met zijn 10 jaar ervaring expert in zijn vakgebied. In de afgelopen jaren volgde Wouter verscheidene nationele en international bijscholingen, waaronder NASM (National Academy of Sports & Medicine) en EXOS (het vroegere Athletes’ Performance) uit de US.

Hij leidde reeds vele succesvolle personal trainers op zoals: Wout Wilssens, Lize Van Schoor, Cor Makengo, Yves Van den Bril, Sander Paelinck, Isha Peeters, …

De lijst loopt nog even door, maar allen kunnen ze met overtuiging zeggen dat ze dankzij hun WDMTM-opleiding hun kennis tot een hoger niveau hebben getild.

Opleiding Personal Trainer

Heeft u de ambitie om zelf Personal Trainer te worden
of wilt u uw kennis verbreden?

Deze cursus biedt nieuwe technieken en evidence based methoden om uw klanten de beste training/coaching te geven. Een overvloed aan certificeringsorganisaties bestaan reeds binnen de fitnessindustrie. Deze cursus onderscheidt zich echter door een uitgebreid aanbod van diepgaande theorie gecombineerd met praktijkoefeningen.

  • 650 euro (ex. Btw) voor 5 cursusdagen
  • Totaalaanpak dat naast de theorie ook zeer praktijkgericht is
  • Theoretisch- en praktijkexamen
  • Lesmateriaal op maat
  • Na succesvolle examens ontvangt u een certificaat van de WDM- Academy
  • VOLGENDE OPLEIDING: op aanvraag

Deze opleiding is allesomvattend. Er zit een groot deel anatomie en fysiologie in verwerkt, een goede basiskennis is dan ook een surplus. Verder wordt er ingezoomd op de werking, functie en aanhechting van de spieren. Het metabolisme van het lichaam is essentieel bij de spierwerking en wordt ook besproken.

Er bestaan cursussen waar je de anatomie van de spieren ziet, maar men vergeet vaak dat al deze spieren samenwerken als 1 geheel. Dit zal ik illustreren via verscheidene oefeningen. Praktijk staat centraal in mijn cursus. Ik geef zoveel mogelijk kennis mee uit mijn eigen ervaring via cases, maar ik toon ook hoe je nu echt te werk moet gaan. “Al doende leert men”. Verder leer je ook trainingsprogramma’s maken, de verschillende aspecten van de programma’s, de verschillende fases van de programma’s die telkens afgesteld zijn op de specifieke noden van de klanten.

Hoe herken je zwakke schakels, hoe ga je eigenlijk iemand testen zodat je weet waar je moet beginnen. Maar de belangrijkste factor is de vele uren praktijk die worden gegeven.