Wouter De Meerleer

Al sinds jong was ik gebeten door de sportmicrobe. Ik behaalde mijn 2e DAN in de judo en tot mijn 18de draaide ik mee met de top van België. Hiervoor was ik bereid om dagelijks 2 uur te trainen. Opgeven stond niet in mijn woordenboek. Ik was dan ook vastberaden om van mijn passie voor sport en beweging mijn beroep te maken.

Ik volgde heel wat nationale en internationale opleidingen, waaronder NASM (National Academy of Sports & Medicine) en EXOS (het vroegere Athletes’ Performance) uit de US. En nog elke dag blijf ik me bijscholen door artikels te lezen met nieuwe evidence based methodes.

Als Personal Trainer wil ik mensen vooruit helpen. Zowel fysiek als mentaal. Met al mijn klanten bouw ik een persoonlijke band op en proberen we samen alle vooropgestelde doelen te bereiken. Er zijn momenteel veel personal trainers op de markt, maar ik wil me vooral onderscheiden in het feit dat elke oefening volledig wetenschappelijk onderbouwd is. In mijn functie is een diepgaande kennis over de werking van de spieren en het menselijk lichaam in zijn geheel van essentieel belang. Resultaten op korte termijn bieden, is niet de grootste kunst. Ik richt mij liever op langdurige resultaten die uw leven positief beïnvloeden. Om mijn kennis nog verder te verfijnen heb ik besloten om mijn job als personal trainer aan te vullen met de opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

WDM™ – Methode

Als u langdurig succesvol wil zijn, moet u in optimale gezondheid kunnen functioneren. Met gezondheid bedoel ik niet het ontbreken van ziekte, maar een toestand waar lichaam en geest in synergie zijn. In 60 n.C. werd hier al notie van genomen met de leuze “Een gezonde geest in een gezond lichaam”. Deze balans tussen geest en lichaam is van uiterste belang om tot je beste zelf te komen. Dit evenwicht wordt bekrachtigd door twee sleutelfactoren: voeding en beweging. Zaken die u allemaal wel weet, maar de grote uitdaging is om dat ultieme evenwicht te vinden en te behouden. Dat is het doel waar we samen aan zullen bouwen.

Geest

Uw hersenen zijn de motor van uw lichaam. Ze sturen al uw acties aan. Zowel de bewuste als de onbewuste acties. De observaties die u doet, de analyses die u maakt, de gesprekken die u voert, de handelingen die u uitvoert … . De taken die uw hersenen op zich nemen zijn ontelbaar. Daarom is het van uiterste belang dat uw geest sterk is. U moet uw brein voldoende rust geven en tegelijk ook voldoende voeding geven. Dit doe je niet alleen door voldoende voedingstoffen in te nemen, maar ook door regelmatig tijd te nemen om even aan reflectie te doen. Motivatie komt van binnenin. U heeft uw leven zelf in de hand en bepaalt met een sterke ‘mind’ de mate van uw eigen succes.

Lichaam

Elk lichaam bezit een bron van natuurlijke energie die ten volle kan benut worden voor al uw dagelijkse activiteiten. Jammer genoeg is deze energie vaak ver te zoeken of helemaal uitgeput door uw dagelijkse routines.

Beweging is zoveel meer dan even te voet naar de winkel wandelen of de trappen nemen naar de verdieping boven u. Bewegen is uw lichaam uitdagen en sterker maken. Er zijn zoveel redenen waarom intens bewegen goed is voor u; het versterkt onze botten, het helpt met de opruiming van slechte cholesterol uit onze bloedvaten, het vermindert risico’s op beroerte, hoge bloeddruk en diabetes en het helpt onze hersenen om een aantal hormonen zoals Endorfines vrij te maken. Samen kunnen wij bouwen aan een sterker lichaam. Als u iemand bent die iets meer uit het leven wilt halen, een sterk lichaam helpt u uw uitdagingen aan te gaan.

Voeding

Uw voeding is de brandstof voor zowel uw lichaam, als uw geest. Uw lichaam breekt voedingsstoffen af om deze te gebruiken voor het leveren van energie, maar ook voor de opbouw van nieuwe cellen is voeding cruciaal. Daarom is het van groot belang om de juiste voedingstoffen in de juiste hoeveelheden op het juiste tijdstip in te nemen. Deze stemt u het best persoonlijk af op uw dagelijkse activiteiten waardoor het ultieme energieniveau wordt bereikt.

Verbetering

Uw lichaam bezit een natuurlijk herstelproces. Een verkoudheid, spierpijn, kleine kwetsuren, … al deze kleine aandoeningen kan uw lichaam met gemak genezen. Het is zelfs zo dat u het meeste vooruitgang boekt dankzij het herstelproces na een inspanning. Sterker nog, zonder herstel is er geen verbetering mogelijk. Bij het sporten worden weefsels belast en bij krachttraining wordt het spierweefsel zelfs bewust beschadigd, om spiergroei te bewerkstelligen. Ook voor de hersenen heeft rust een heel belangrijke functie. Goede nachtrust zorgt op korte termijn voor een beter geheugen en meer concentratie. Mijn doel is dat uw lichaam progressie maakt, dus rust is een even belangrijk deel van de training.

Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden waardoor WDM™ rekening houdt met elk van deze elementen. Elke persoon is verschillend en heeft nood aan een op maat gemaakte benadering. Met mijn 10 jaar ervaring in het persoonlijk begeleiden, kan ik u met zekerheid zeggen dat we met deze methode er samen in zullen slagen om u zowel lichamelijk als mentaal tot een hoger niveau te tillen.

 

Uw coach,

Wouter De Meerleer